vai al contenuto principale

Mommy Makeover

Mommy Makeover è un termine ampiamente utilizzato oggigiorno per descrivere i cambiamenti fisici desiderati dalle donne dopo una o più gravidanze.

È una delle procedure chirurgiche più richieste negli ultimi tempi secondo l’ASPS (American Society of Plastic Surgeons). Dal 2000 al 2010 c’è una crescente richiesta di questi interventi chirurgici, più nello specifico:

 • È stato eseguito l’85% in più di interventi di addominoplastica.
 • 70% in più di interventi di lifting del seno.
 • 39% in più di interventi di aumento del seno. Questa tendenza crescente per questi interventi estetici dimostra chiaramente che le donne oggi non hanno paura di ammettere che amano i propri figli ma allo stesso tempo desiderano che anche il loro corpo sia in perfetta forma, come prima della gravidanza.

Mommy Makeover è una combinazione di più interventi estetici contemporaneamente che includono:

 • Liposuzione del corpo
 • Rimodellamento addominale
 • Lifting e aumento del seno
 • Rimodellamento dei glutei 

È importante notare che le candidate a questi interventi estetici sono quelle donne che godono di piena salute e hanno completato il processo di parto.

I risultati dopo questi interventi sono sorprendenti e questo influisce non solo sul miglioramento del loro aspetto ma aiuta anche ad aumentare l’autostima di queste donne. 

Paraprakisht

 • Ditën që kryeni konsultën me kirurgun duhet të informoni atë nëse jeni alergjik ndaj ndonjë medikamenti si dhe ti referoni mjekut nëse jeni duke marrë ndonjë medikament për arsye shëndetësore të cilat mund të influencojnë kryerjen e ndërhyrjes kirurgjikale;
 • Disa ditë përpara operacionit do të kryeni një sërë ekzaminimesh pre-operatore të cilat informojnë stafin mjekësor mbi gjendjen tuaj shëndetësore përpara kryerjes së operacionit;
 • Të paktën dy javë përpara operacionit duhet të ndërprisni marrjen e barnave me përmbajtje Acid Acetilsalicilik (si për shembull Aspirina, Vivin C, Kardiospirina etj.) si dhe marrjen e antikoagulantëve oralë. Ndërprerja e ndonjë terapie për arsye të operacionit duhet konsultuar paraprakisht me mjekun që ju ka përshkruar terapinë;
 • Duhani duhet të ndërpritet të paktën dy javë përpara ndërhyrjes;
 • Pacienti duhet të ketë bërë dush, të heqë produktet xhel apo manikyr të thonjve ditën para operacionit si dhe të mos konsumojë ushqime apo lëngje të paktën tetë orë përpara ndërhyrjes;
 • Rekomandojmë që pacientët ditën e operacionit të paraqiten me veshje komode me kopsa ose me zinxhir.

Pas operacionit

Menjëherë pas operacionit lifting i gjoksit është normale që pacientët të ndjejnë dhimbje në kraharor. Mjekët tanë do përkujdesen për zvogëlimin e këtyre dhimbjeve duke ju këshilluar medikamente kundër dhimbjeve. Në javën e parë pas ndërhyrjes kirurgu do ju përshkruajë marrjen e disa mjekimeve për të ulur rrezikun e ndërlikimeve post-operatore. Pas operacionit stafi do ju pajisë me recipeta kirurgjikale të cilat janë të përshtatshme të vishen gjatë shërimit. Është normale që gjoksi të jetë i enjtur dhe të krijojë bezdi  2 – 3 javët e para.

Shenjat e ndërhyrjes post lifting të gjoksit do të mbeten të kuqe deri në gjashtë muajt e parë e më vonë do të vijnë dalëngadalë duke u zbehur dhe duke iu përafruar ngjyrës së lëkurës tuaj. Shumica e pacientëve që punojnë në zyra mund të kthehen në punë edhe një javë pas operacionit. Rezultatet përfundimtare nga ngritja e gjoksit shihen zakonisht pas gjashtë muajsh dhe janë të qëndrueshme në kohë.

I nostri pazienti