skip to Main Content

Mommy Makeover

Mommy Makeover is a term widely used nowadays to describe the physical changes desired by women after one or several pregnancies.

It is one of the most requested surgical procedures recently according to the ASPS (American Society of Plastic Surgeons). From 2000 to 2010, there is a growing demand for these surgical interventions, more specifically:

 • 85% more tummy tuck surgeries were performed.
 • 70% more breast lift operations.
 • 39% more breast augmentation surgeries. This growing trend for these aesthetic interventions clearly shows that women today are not afraid to admit that they love their children but at the same time want their bodies in great shape as well. like before pregnancy.

Mommy Makeover is a combination of several aesthetic interventions at the same time that include:

 • Body liposuction
 • Abdominal remodeling
 • Lifting and breast augmentation
 • Buttock remodeling 

It is important to note that candidates for these aesthetic interventions are those women who enjoy full health and have completed the process of giving birth to children.

The results after these interventions are amazing and this affects not only the improvement of their appearance but also helps to increase the self-esteem of these women. 

Paraprakisht

 • Ditën që kryeni konsultën me kirurgun duhet të informoni atë nëse jeni alergjik ndaj ndonjë medikamenti si dhe ti referoni mjekut nëse jeni duke marrë ndonjë medikament për arsye shëndetësore të cilat mund të influencojnë kryerjen e ndërhyrjes kirurgjikale;
 • Disa ditë përpara operacionit do të kryeni një sërë ekzaminimesh pre-operatore të cilat informojnë stafin mjekësor mbi gjendjen tuaj shëndetësore përpara kryerjes së operacionit;
 • Të paktën dy javë përpara operacionit duhet të ndërprisni marrjen e barnave me përmbajtje Acid Acetilsalicilik (si për shembull Aspirina, Vivin C, Kardiospirina etj.) si dhe marrjen e antikoagulantëve oralë. Ndërprerja e ndonjë terapie për arsye të operacionit duhet konsultuar paraprakisht me mjekun që ju ka përshkruar terapinë;
 • Duhani duhet të ndërpritet të paktën dy javë përpara ndërhyrjes;
 • Pacienti duhet të ketë bërë dush, të heqë produktet xhel apo manikyr të thonjve ditën para operacionit si dhe të mos konsumojë ushqime apo lëngje të paktën tetë orë përpara ndërhyrjes;
 • Rekomandojmë që pacientët ditën e operacionit të paraqiten me veshje komode me kopsa ose me zinxhir.

Pas operacionit

Menjëherë pas operacionit lifting i gjoksit është normale që pacientët të ndjejnë dhimbje në kraharor. Mjekët tanë do përkujdesen për zvogëlimin e këtyre dhimbjeve duke ju këshilluar medikamente kundër dhimbjeve. Në javën e parë pas ndërhyrjes kirurgu do ju përshkruajë marrjen e disa mjekimeve për të ulur rrezikun e ndërlikimeve post-operatore. Pas operacionit stafi do ju pajisë me recipeta kirurgjikale të cilat janë të përshtatshme të vishen gjatë shërimit. Është normale që gjoksi të jetë i enjtur dhe të krijojë bezdi  2 – 3 javët e para.

Shenjat e ndërhyrjes post lifting të gjoksit do të mbeten të kuqe deri në gjashtë muajt e parë e më vonë do të vijnë dalëngadalë duke u zbehur dhe duke iu përafruar ngjyrës së lëkurës tuaj. Shumica e pacientëve që punojnë në zyra mund të kthehen në punë edhe një javë pas operacionit. Rezultatet përfundimtare nga ngritja e gjoksit shihen zakonisht pas gjashtë muajsh dhe janë të qëndrueshme në kohë.

Our patients