Gastrectomia

Gastrektomia vertikale

Gastrektomia vertikale (Zvogelimi i Stomakut)

Në kirurgjinë e gastrektomisë vertikale, në anglisht “sleeve gastectomy”, stomaku ngushtohet, duke e prerë vertikalisht për të formuar një tubul rreth 80-120 ml në vëllim dhe duke qepur murin në anën e reseksionit. Është një ndërhyrje kufizuese me efekt të dyfishtë: rrit ndjenjën e ngopjes dhe pakëson oreksin. Gjithashtu pacientët tregojnë më pak interes për ushqimin.

Përse kirurgjia e gastrektomisë me mëngë ?

 • Kirurgjia e gastrektomisë me mengë (sleeve gastrectomy), aplikohet laparoskopikisht.
  Kirurgjia Laparoskopike është një kirurgji minimalisht invazive, që realizohet me ndihmën e incizioneve (prerjeve) të vogla. Kjo realizohet me ndihmën e një instrumenti, i cili quhet laparoskop. Ky instrument përmban një kamera dhe burim drite në menyre të tillë që kirurgu të shoh brënda trupit pa nevojën e prerjeve të mëdha.

  Cilat janë avantazhet e kirurgjisë laparoskopike?
  – Shenja të jashtme minimale;
  – Qëndrimi më i shkurter në spital;
  – Plagë të brëndshme më të pakëta;
  – Plagë që shërohen më shpejt;
  – Më pak dhimbje;
  – Rikthim i shpejte në aktivitete;

kontakt

Shkruani

Për të rezervuar një takim

Operacione estetike

Trajtime Estetike

Mbjellja e flokëve