skip to Main Content

Rinoplastika

Rimodelimi estetik dhe funksional i hundës

Rimodelimi i hundës ose Rinoplastika siç e njohim tashmë të gjithë, është ndërhyrja kirurgjikale që ndryshon formën si dhe madhësinë e hundës.

Në Klinikën DaVINCI rimodelimi estetik dhe funksional i hundës kryhet nga kirurg italian ORL (Otorinolaringolog) i cili garanton rezultate estetike në harmoni me tiparet e tjera të fytyrës si edhe përmirësim të frymëmarrjes përgjithmonë. Falë eksperiencës së kirurgëve italianë otorinolaringologë, Klinika DaVINCI numëron me qindra ndërhyrje të suksesshme të kryera te pacientët e saj për:

Operacioni i rimodelimit të hundës mund të kryhet për të korrigjuar një dëmtim të hundës, një defekt të saj që nga lindja, kur kemi probleme me frymëmarrjen, apo thjesht për arsye estetike. Rinoplastika apo Rinoseptoplastika është një nga ato operacione estetike që mund të ndryshojë plotësisht pamjen e fytyrës suaj. Rimodelimi i hundës mund të realizohet në dy teknika: “e hapur” ose “e mbyllur”.
Mjekët tanë kanë gjithë përvojën e nevojshme për të dyja teknikat.

Paraprakisht

Kryhet një konsultë me kirurgun ORL për të përcaktuar se cila teknikë është më e përshtatshme në varësi të kompleksitetit të ndërhyrjes.

Gjatë operacionit

Kirurgu do të trajtojë njëri pas tjetrit çdo element të hundës, ku përfshihet kurrizi, çdo ngritje apo gungë, gjerësinë e hundës dhe flegrat e saj, rimodelim i majës së hundës, drejtim i strukturës kockore dhe kërcore si dhe përmirësim të rrugëve të frymëmarrjes.

Operacioni i rimodelimit estetik dhe funksional të hundës kryhet në anestezi totale, pra pacienti është në gjumë gjatë gjithë kohëzgjatjes së operacionit. Në varësi të kompleksitetit të ndërhyrjes, operacioni zgjat 60 deri në 90 min.

Pas operacionit

Periudha e shërimit pas rimodelimit të hundës zgjat 10-12 ditë, në varësi të enjtjeve dhe kompleksitetit të operacionit. Pas operacionit sipër hundës vendoset një suport gipsi (dikur njihej me termin “allçi”) e cila ndihmon në ruajtjen e strukturës së hundës nga prekjet apo lëndimet që mund të krijohen nga faktorët e jashtëm.

Enjtjet dhe të nxirat në zonën përreth hundës dhe syve zgjasin 6 deri në 14 ditë, kjo në varësi të fizionomisë së individit. Pas 7-10 ditëve hiqet suporti nga stafi mjekësor i klinikës dhe ju mund të shikoni rezultatin paraprak të hundës pas operacionit. Gjithsesi proçesi i plotë i rekuperimit konsiderohet i përfunduar vetëm pas 6 – 12 muaj.

Pacientët tanë

Play Video

Mjekët e Klinikës DaVINCI

Në Klinikën DaVINCI rimodelimi estetik dhe funksional i hundës kryhet nga kirurgë italianë ORL (Otorinolaringolog).

Endrit Saramati
Endrit Saramati
2023-12-28
Mein Besuch bei DaVINCI in Tirana war eine außergewöhnlich positive Erfahrung. Das herausragendste Merkmal dieses Instituts ist zweifellos die Professionalität des Teams. Jeder, von den Empfangsmitarbeitern bis hin zu den Chirurgen, hat sich durch ein hohes Maß an Fachwissen und Kompetenz ausgezeichnet. Was jedoch wirklich beeindruckt hat, war die freundliche Atmosphäre. Das Personal war nicht nur hochprofessionell, sondern auch außerordentlich herzlich und einladend. Sie haben sich viel Zeit genommen, um auf meine Bedürfnisse einzugehen und alle meine Fragen ausführlich zu beantworten. Die Kombination aus Fachkompetenz und herzlichem Umgang macht DaVINCI zu einem Top-Adresse für ästhetische Chirurgie in Tirana. Ich kann dieses Institut jedem empfehlen, der über ästhetische Eingriffe nachdenkt. Sie können sicher sein, dass Sie in den besten Händen sind.
official official
official official
2023-12-23
Im so glad that i choose Da Vinci , my results are greater than 1 thought it would be , staff is so respectful and doctor Palmieri did the best job with my nose.
Claudio Molendi
Claudio Molendi
2023-12-23
Ho fatto la blefaroplastica nella clinica DaVInci staff meraviglioso. Grazie DaVinci!!
Filippo Bucceri
Filippo Bucceri
2023-12-21
Grazie alla clinica Da Vinci mi sono sottoposto all’intervento di rinosettoplastica. Grande staff e ottimo lavoro
Gazmir Ferhati
Gazmir Ferhati
2023-12-20
Klinike shume professionale. Staffi shume i disponueshem.
Bertrand Segui
Bertrand Segui
2023-12-20
Excellent from A to Z Very professional Thank you for all
Nunzio Vurchio
Nunzio Vurchio
2023-12-18
Consiglio vivamente la clinica Da Vinci ! mi sono trovato benissimo, ho effettuato una rinosettoplastica tramite il dott Andrea Palmieri persona eccezionale oltre ad essere un ottimo chirurgo ! sono molto soddisfatto del risultato oltre le mie aspettative ,nonostante il mio naso non avesse niente da invidiare al becco di un aquila , il dott Andrea e riuscito a dargli una forma armoniosa e simmetrica! grazie di cuore a tutto lo staff e in particolare alla dottoressa Marinela che si e sempre resa disponibile e pronta a rispondere ad ogni mio dubbio o domanda. GRAZIE DI CUORE
Andre Saccani
Andre Saccani
2023-12-12
Ottima clinica! Ho effettuato qua il trapianto di capelli di ultima generazione micro FUE-DHI e sono pienamente soddisfatto. Un eccellente trattamento dalla A alla Z, l'equipe é molto preparata e professionale oltre che molto gentile e cortese. Mi sono sentito a casa! Ve la Consiglio!! ❤️