Lifting i gjoksit

LIFTING I GJOKSIT

Lifting i gjoksit ose ngritja e gjoksit

Me kalimin e viteve, është shumë e zakonshme që gjoksi të humbasë tonusin dhe fortësinë e tij dhe të fillojë të varet si pasojë e moshës, luhatjeve të peshës, shtatzanisë dhe ushqyerjes me gji. Edhe pse operacioni lifting i gjoksit nuk shërben për ta bërë gjoksin më të madh ose më të plotë, kjo ndërhyrje ndihmon në ngadalësimin e efekteve të plakjes duke tendosur lëkurën e gjoksit. Gjithashtu, operacioni i ngritjes së gjoksit mund të jetë i dobishëm për zvogëlimin e areolës, e cila është zona me pigment të errët përreth mamelës (thithës) së gjoksit. Ngritja e gjoksit mund të kombinohet edhe me zmadhimin e tij, veçanërisht për gratë të cilat kanë humbur volumin e gjoksit të tyre nga shtatzania apo nga humbja në peshë.

Operacioni lifting i gjoksit kryhet në sallë operatore në anestezi totale dhe zgjat 2 – 2.5 orë. Pas ndërhyrjes rekomandohet qëndrimi në spital për 1 – 2 netë me qëllim monitorimin e vazhdueshëm të pacientit. Kirurgët estetikë të Klinikës DaVINCI realizojnë ndërhyrjen lifting të gjoksit duke lënë një cicatrice (shenjë) të holle përreth mamelës së gjoksit dhe në pjesën e poshtme të gjoksit në formë _I_. Rezultati pas operacionit është një gjoks i ngritur dhe i tendosur. Operacioni i ngritjes së gjoksit mund të kryhet i kombinuar edhe me ndërhyrje të tjera estetike si për shembull zmadhimi i gjoksit me protezë apo zmadhimi i gjoksit me dhjam.

Përgatitja Pre-Operatore

Lifting i gjoksit

LIFTING I GJOKSIT

Pas operacionit

Menjëherë pas operacionit lifting i gjoksit është normale që pacientet të ndjejnë dhimbje në kraharor. Mjekët tanë do përkujdesjen për zvogëlimin e këtyre dhimbjeve duke ju këshilluar medikamente kundër dhimbjeve. Në javën e parë pas ndërhyrjes kirurgu do ju përshkruajë marrjen e disa mjekimeve për të ulur rrezikun e ndërlikimeve post-operatore. Pas operacionit stafi do ju pajis me recipeta kirurgjikale të cilat janë të përshtatshme të vishen gjatë shërimit Është normale që gjoksi të jetë i enjtur dhe të krijojë bezdi për 2 – 3 javët e para.
Shenjat e ndërhyrjes post lifting te gjoksit do të mbeten të kuqe deri në gjashtë muajt e parë e më vonë do të vijnë dalëngadalë duke u zbehur dhe duke iu përafruar ngjyrës se lëkurës tuaj. Shumica e pacienteve që punojnë në zyra mund të kthehen në punë edhe një javë pas operacionit. Rezultatet përfundimtare nga ngritja e gjoksit shihen zakonisht pas 6 muajsh dhe janë të qëndrueshme në kohë.

Vlerësimet e pacienteve

kontakt

Shkruani

Për të rezervuar një takim

Operacione estetike

Trajtime Estetike

Mbjellja e flokëve