Zmadhimi i gjoksit

ZMADHIMI I GJOKSIT

Zmadhimi i gjoksit

Shumë femra zgjedhin të zmadhojnë gjoksin e tyre për t’u dukur më tërheqëse duke shtuar kështu tek vetja ndjesinë e feminilitetit. Kirurgët estetik të Klinikës DaVINCI propozojnë dy mënyra për zmadhimin e gjoksit:
 -Zmadhimi i gjoksit me protezë. Kjo është një alternative e përhershme e shtimit të volumit të gjoksit nëpërmjet vendosjes së implanteve të cilat kanë pamjen natyrale të formës së gjoksit.
  -Zmadhimi i gjoksit me dhjamin e vetë pacientit. Kjo është një alternative mjaft e preferuar nga ato vajza apo gra që nuk dëshirojnë vendosjen e  protezave në trup. Zmadhimi i gjoksit me dhjam (lipofilling i gjoksit) është një rezultat i përkohshëm, kjo pasi 50% e dhjamit që injektojmë absorbohet brenda 1 muaji dhe pjesa tjetër mbetet përgjithmonë në zonën ku është injektuar. Për këtë arsye shumica e pacientëve zgjedhin alternativën e vendosjes së protezave në gjoks të cilat japin një rezuitat të përhershëm.

Femrat që duan të zmadhojnë gjoksin duhet të kenë arritur moshën e pjekurisë (18 vjeç), të diskutojnë paraprakisht me kirurgun mbi pritshmëritë që kanë për rezultatin dhe të jenë të përgatitura për të ndjekur disa rregulla, jo vetëm përpara operacionit, por edhe pas tij, në mënyrë që të sigurohet suksesi i ndërhyrjes. Protezat që përdorin kirurgët italianë të klinikës DaVINCI janë implante të sigurta, të markave më të njohura ndërkombëtarisht dhe më konkretisht përdorim protezat Mentor dhe B-Lite. Teknika që aplikojnë kirurgët tanë për vendosjen e protezave quhet Dual Plain, pra pozicionimi i protezave poshtë muskulit pektoral. Implantet e gjoksit që përdorin kirurgët e Klinikës DaVINCI janë proteza me garanci të përjetshme, pra nuk është e nevojshme që ato të zëvendësohen pas një kohe të caktuar. Mjekët tanë kanë njohuritë dhe eksperiencën e nevojshme për të garantuar rezultatet e dëshiruara në mënyrë të sigurtë e të efektshme. Operacioni i zmadhimit të gjoksit zakonisht zgjat 60 – 90 minuta dhe kryhet në anestezi totale. Kryerja e operacionit të zmadhimit të gjoksit nuk kufizon ushqyerjen me gji të foshnjës apo kryerjen e ekzaminimeve mjekësore si mamografia dhe ekografia.

Përgatitja Pre-Operatore

Zmadhimi i gjoksit

ZMADHIMI I GJOKSIT

Pas operacionit

Pacientët që i nështrohen operacionit të zmadhimit të gjoksit duhet të qëndrojnë një natë në spital nën kujdesin e stafit mjekësor. Tre ditë pas operacionit pacienti duhet të paraqitet pranë klinikës DaVINCI për të kryer mjekimin e plagës. Një pacient i operuar për zmadhimin e gjoksit me protezë referon një shtrëngim dhe dhimbje në zonën e kraharorit, veçanërisht ditët e para. Kjo vjen si rezultat i pozicionimit të implanteve të gjoksit nën muskulin pektoral. Shumica e pacientëve dalin nga spitali me drena. Pas 2 – 3 ditësh nga operacioni parashikohet heqja e drenave të gjoksit nga stafi mjekësor i Klinikës.

Pas muajit të parë sistemi imunitar fillon të krijojë një mbështjellje përreth protezave duke i izoluar këto të fundit. Është pikërisht ky moment kur pacienti fillon të mos i ndjejë më protezat si një trup i huaj pasi me kalimin e kohës trupi fillon ti konsiderojë ato si pjesë e organizmit, çka bën të mundur rikthimin në aktivitetin normal. Gjatë periudhës së rekuperimit është e rëndësishme mbajtja e reçipetave të posaçme të cilat shërbejnë për ta mbajtur gjoksin të palëvizshëm. Këshillojmë të shmangni aktivitetet e rënda fizike për 3 – 4 avë pas operacionit.

Vlerësimet e pacienteve

kontakt

Shkruani

Për të rezervuar një takim

Operacione estetike

Trajtime Estetike

Mbjellja e flokëve